fluturi-fluturi [un alt fel de happy ending]

“It has been said that something as small as the flutter of a butterfly’s wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. (Chaos Theory)”

Ok, dupa ce de muuuulta vreme nu ma mai uit decat la filme gen ,,Kontroll”, adica filme underground, de care nu a mai auzit nimeni, facute cu bani putini, dar geniale, acum m-am gandit ca ar fi timpul sa mai vad si ceva despre care oamenii spun ca e ,,de vazut”. Asa am ajuns eu sa vad cel mai trist final pe care l-am putut vedea vreodata. La “The Butterfly Effect”. Asta de mai jos e finalul oficial, cel care apare in film. E cel mai trist final pe care l-am vazut de mult timp incoace. Si nici ca puteau pune peste el o piesa mai buna decat Oasis. Dragutza ideea si bun finalul.

Faza frumoasa si desteapta e ca filmul are mai multe finaluri, alternative. Sper ca astea sint toate si ca nu uit vreunul. Cel putin pe astea le-am gasit eu pe youtube. Cam toate sint proaste, fata de finalul oficialul, dar ar merita mentionat cel putin al doilea final alternativ, ,,The Unborn ending”.

Povestea nu e cine stie ce, dar felul cum sint imbinate piesele e super-smart. E ca un fel de mare puzzle. Fiecare piesa se potriveste perfect. Si finalul… pur si simplu nu are nevoie de cuvinte.

Avem asa. FINALURILE SMART SI FAINE:

The Official Movie Ending: Where he just keeps walking (ala genial si oficial, de care am spus mai sus).

The Unborn Ending: Where he kills himself in the womb  (si asta e la fel de trist, dar parca trist in alt fel, nu ca primul.)

 

Si mai avem FINALURILE ALTERNATIVE PROASTE:

The Happy Ending: Where they meet again, and start again (cam idiot si plus ca e taiat in cel mai neinspirat fel, strica tot, atata vreme cat omului i se da o a doua sansa si nu mai invatza nimic din ce trebuia sa invetze)

The Stalker Ending (or Open Ending): This one where he simply follows her  (asta e chiar idiot, ramane in aer tot, un fel de final deschis, pare-se. pacat ca lasa doar ideea de stalking.)

 

The Smalltalk Ending (or Alternative Happy Ending): Where he talks to her and they start a friendship anew.  (si asta la fel de idiot si cam confuz, un fel de colaj neinspirat de prin primele)

Oricum, primele doua sint cele mai ok (adica ,,the movie ending” si  ,,the unborn ending”), restul cam aiurea si pe langa. Ca sa nu zic proaste.

Exista si un “The Butterfly Effect 2″, destul de ok ca imagine, dar foarte prost ca subiect. Ca mereu, primul e mereu cel mai bun. Al doilea e pur si simplu slabutz si total neinspirat.

Ideea e ca ma asteptam la un film cheesy si prost, dar e chiar dragutzel. Iar finalul il salveaza in totalitate. Ma rog, cel putin cel oficial. Pur si simplu final nu ,,de laborator”. Final curat, imi place.

PS: Ah… si mai e unul fainutz… chiar fainutz. “Jeux d’enfants”. Trebuie sa scriu si despre el. Candva.

Categories: Movies & Music | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: