o tara de cacat, plina de nesimtiti.

Uitati-va putin la filmuletzul de pe pagina asta. http://emaramures.ro/Video-Maramures/Video.aspx?id=364&title=VIDEO-CUTREMURATOR-Pensie-de-3-lei-pentru-o-batrana-din-Rozavlea

Intr-o tara de cacat, in care Tariceanu tocmai a triplat salariile directorimii de stat, o batrana de 82 de ani dintr-o comuna de pe langa Baia-Mare primeste pensie de 3 lei pe luna. Nu 30 de lei, ci TREI lei. Treizeci de mii de lei vechi. Pe luna. De 10.000 de ori mai putin decat un fost director de stat. Intr-un an ea ar strange 36 de lei. Daca nu ar manca nimic, daca nu ar cheltui nimic. Exact atat. Unii 36 de lei ii sparg cand ies o singura data in oras. Nu?

Hai sa gandim logic… 3 lei costa un pachet de biscuiti. Sau o sticla de suc de 0.5 L.  Sau doua paini. Sau un bilet de troleu. Bun, v-ati reprezentat in minte, deci. Sa continuam.

Intr-o tara in care TOP 300 Capital şi Adevărul 500 miliardari se intreaba daca cel mai bogat om al tarii e Becali sau Patriciu, adica aia care au facut averi obscen de mari in moduri obscure, batrana asta spune ca ea se bucura de fiecare data cand primeste pensia de 3 lei si incearca alaturi de fiica sa, care mai primeste o pensie de 60 de lei, sa se gospodareasca asa cum poate mai bine. Singura dorinta a batranei e sa aiba ce manca si sa ii fie cald la iarna. Imaginati-va cum e sa-ti fie cea mai mare dorinta sa ai bani de lemne de foc si sa ai ce manca.

Deci avem doua suflete care traiesc cu 63 de lei pe luna. O pereche de blugi nu costa 63 de lei. De regula costa in jur de 200 de lei. Mancarea nu mai zic. Calculati si voi. Judecati si voi.

Soarta ei nu e singulara – in aceeasi comuna mai sunt cel putin 2 persoane cu pensii sub 10 lei, iar in localitatile invecinate si in tara cateva mii. Din nou, judecati si voi.

Intr-o tara in care se intampla chestii asa de cacat, aflu de pe un blog Cotidianul ca Adrian Paunescu vine la Realitatea si ii recita/dedica batranei cu pensie de 3 lei o poezie, special compusa pentru ea. Da, ati citit bine.

Da, i-as muta fatza lui Paunescu, daca as putea. Si lui Tariceanu la fel. I-as shifona bine de tot. Nesimtirea nu are limite, extraordinar. Niste nesimtiti. Pacat ca nu se face inchisoare si pentru nesimtire. 

Ce “Romania Pitoreasca”? E total depasita cartea. In ziua de azi ar trebui sa punem pix de la pix si sa scriem “Romania Nesimtita”.

O tara penala, o tara de nesimtiti, o tara de cacat, o tara din care ma bucur ca o sa am sansa sa emigrez in mai putin de un an.

Advertisements
Categories: Romania nesimtita | 1 Comment

Post navigation

One thought on “o tara de cacat, plina de nesimtiti.

  1. I actually Believe article, “o tara de cacat, plina de nesimtiti.
    | stories are everywhere” was in fact really good!

    Icouldn’t see eye to eye along with u more! Finally seems like I reallycame across a webpage worthy of checking out. Thanks for your time, Enriqueta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: