nu eşti tu ăsta?

Ce zici? Ai putea fi tu in imaginea asta?

“Bineinteles ca nu as putea fi eu, nici un om real nu poate arata asa”, spui tu.

Ce zici, dragostea ar putea arata si asa?

“Normal ca nu ar putea, oamenii nu impart dragostea ca pe un bagaj”, spui tu.

Ce zici? Ar putea un calator sa arate (si) asa?

“Evident ca nu ar putea, nu am vazut niciodata un astfel de calator”, spui tu.


Daca nu ai aflat pana acum, vei afla asta din operele lui Bruno Catalano (mai sus): se vede pe tine si se vede prin tine ca tu nu ai exista fara bagajul ala pe care il porti peste tot dupa tine si fara de care nu ai fi Tu. Se vede pe tine si se vede prin tine ca nu ai exista fara bagajul ala de informatii, vise, amintiri, imagini si trairi pe care le ai ingramadite acolo, laolalta cu sosete, pijamale, camasi, cravate, costume elegante si jeansi. Se vede pe tine si prin tine ca tu nu ai exista fara toate drumurile si calatoriile alea pe care le-ai facut si pe care le vei mai face. Se vede pe tine si prin tine ca fara bagajul ala nu ai fi nimic, oricat de mult ar incerca ceilalti sa te reconstruiasca din priviri, bucata cu bucata. Se vede pe tine si prin tine ca bagajul ala e singurul care te tine sa nu te prabusesti. Se vede pe tine si prin tine ca numai bagajul ala o sa te tina intodeauna laolalta atunci cand iti va lipsi o parte din tine. Se vede pe tine si prin tine ca numai bagajul ala o sa te ajute intotdeauna sa gasesti drumul ratacit atunci cand nu vei mai sti incotro s-o apuci. Se vede PE tine si se vede PRIN tine ca esti tot ceea ce cari in bagajul ala.

Asa ca mai gandeste-te: esti sigur ca nu esti tu ala din prima imagine? Esti sigur ca dragostea nu poate arata si ca in a doua imagine? Esti sigur ca ala din a treia imagine nu e un calator?

Bruno Catalano s-a nascut in in 1960 in Franta, s-a apucat de sculptura in 1990 si pana acum a avut o gramada de expozitii cam peste tot prin lume: Franta, SUA, Anglia, China etc. Artwork-urile lui sint cu atat mai speciale cu cat invita privitorul sa le refaca mental si sa le atribuie propria-i semnificatie. Catalano e inspirat de tema universala a calatorului si a modelat pana in prezent o multitudine de calatori. Promite sa nu se opreasca aici. Si ii doresc sincer sa nu se opreasca aici.

Advertisements
Categories: Uncategorized | Tags: | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: